Heeft u zonnepanelen op uw woning, garage of (bedrijfs)pand laten leggen? Dan is het van belang om deze zonnepanelen regelmatig te laten reinigen. Door het schoonmaken van uw zonnepanelen haalt u er veel meer rendement uit. Dit kan zelfs oplopen tot wel 20%. De onderhoudsprijs die u betaalt, verdient u dus gewoon weer terug omdat uw zonnepanelen schoon veel meer opbrengen dan wanneer ze vuil zijn.

Wilt u uw zonnepanelen laten schoonmaken door een professioneel bedrijf? Wij van Clean2U staan graag voor u klaar. Ons advies is om uw zonnepanelen één of twee keer per jaar door ons te laten reinigen.

Waarom is het belangrijk om zonnepanelen te reinigen?

Het doel van zonnepanelen is dat ze zonlicht opvangen en dit overbrengen naar de aanwezige zonnecellen. Deze zonne-energie wordt vervolgens omgezet in elektriciteit. Bevuilde zonnepanelen vangen minder zonlicht op én produceren dus minder zonne-energie. Saharazand, bladeren, vogelpoep, stuifmeel en stof zijn de grootste vervuilers van zonnepanelen. Door uw zonnepanelen één of twee keer per jaar te laten reinigen, haalt u weer maximaal rendement uit uw panelen.

Uw zonnepanelen professioneel laten schoonmaken

Ons advies is om uw zonnepanelen te laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf als Clean2U. Waarom? Omdat wij als geen ander weten hoe we uw zonnepanelen moeten schoonmaken. Om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen niet beschadigen en de beschermlaag niet oplost, maken wij bij het reinigen gebruik van osmosewater en milde borstels. Dit in tegenstelling tot andere bedrijven die voor het schoonmaken van de zonnepanelen ontvetters en zepen gebruiken. De juiste behandeling is dus erg belangrijk.

Wilt u uw zonnepanelen laten wassen door Clean2U? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten reinigen van uw zonnepanelen? Wij maken graag een offerte voor u.